5 Simple Statements About katalog tasarımı Explained

Wiki Article

Canva: Yeni başlayanlar için bir çok hazır şablon kullanan Canva katalog tasarımı için tercih edilebilir.

Illustrator ve Indesign gibi vektör bazlı programlara göre çOkay daha hızlı tasarım çıkabilirken, çıktı kalitesi tercih ettiğiniz görsellerin çözünürlükleri ile doğru orantılı olacaktır. Dosya biçimi olarak EPS, PSD, PDF, JPG, TIFF verebilmektedir.

Eğer genç bir grafik tasarımcı adayıysanız veya firmanıza katalog tasarımı yaptırmak isteyen birisiyseniz içeriğimizi sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz.

Kataloğunuzun tasarımını bitirdiniz ve baskı aşamasına geçmek istiyorsunuz, peki kataloglarınızı nerede bastıracaksınız. Burada temel olarak 2 adet baskı çeşidi karşınıza çıkacaktır. Bunlardan birisi Offset diye tabir edilen boyanın solventler vasıtası ile renklerin karıştırılıp kağıda aktarılması ile kataloğu basabilen matbaalar diğeri ise dijital Baskı olarak nitelendirebileceğimiz ozalitçiler.

000-12.000 € civarında bir maliyeti olur. Fiyatlandırma, ürünün ne kadar karmaşık olduğuna ve kaç tane referans içerdiğine bağlı olarak değişir. “Referanslar” kelimesinden kastımız, kullanılan tüm isimler, açıklamalar ve değerlerdir. Her ürünün ölçülerinin bir tabloda yer aldığı bir modüler mobilya kataloğunun, sayfa başına forty-forty five € civarında bir maliyeti olacaktır.

Privacy Terms of company Bir kataloğun amacı bir dizi mevcut ürünün mümkün olduğunca hızlı anlaşılabilmesi ve tasarım değerini gözler önüne sermektir. Bu özgün özellikler sayesinde kataloglar piyasadaki en etkili satış araçlarından biridir.

Bu kataloglarda profesyonel fotoğraf, vektör grafik ve 3d product gibi öğelerden yararlanılarak hizmet hedef kitleye doğru şekilde aktarılması sağlanmalıdır.

Türkiye’de yaygın olarak Katalog Kapaklarında 300gr/m2 gramajlı kağıt, iç sayfalarında 150gr/m2 gramajlı kağıtlar kullanılmaktadır.

Tasarlattığınız PDF formatında ki kataloğun PDF görüntüleyici de gösterilmesi Online Katalog veya E-Katalog olarak tabir edilmektedir. Online kataloğun bir çAlright avantajı vardır. E-mail eki olmadan sadece backlink paylaşarak hem maillerinizin spam klasörüne düşmesini engelleyebilir, hemde kullanıcılara rahat bir şekilde kataloğunuzu görüntülemenizi sağlayabilirsiniz.

Algı karışıklığına yer vermeyecek biçimde, her sayfada başlıklar, metinler ve görseller aynı katalog tasarımı yerlerde ve belirli bir mantık silsilesi içerisinde kullanılmalıdır.

Tasarımcı, hem ürün bilgilerini hem de görüntüleri nasıl Manage edeceğinize dair fikirlerinizi pekiştirmenize gardenımcı olur ve aşağıdaki öğelerin stilleri ile de ilgilendir:

Her iki kavramda kullanılan resimin netliğinin belirlenmesinde kullanılır. Kataloglar genelde printerlar için standart 300DPI çözünürlükte basılır. Fakat profesyonel baskı makinaları 600 / 1200 dpi çözünürlükler sunabilmektedir. Burada öncemli olan seçtiğiniz resmin en az 300 dpi çöznürlükğe yeterli kalitede olmasıdır. 300dpi basktırmak istediğiniz bir katalogda 72dpi düşük çöznürlük bir fotoğraf kötü baskı sonucu verecektir. Örnek olarak 25cm x 25cm’lik bir katalog için kullanacağınız resim 3000x3000px boyutlarında olmalıdır.

Sık tercih edilen katalog biçimlerinden biridir. Tam boy kataloğa göre daha düşük bütçelidir. Daha çAlright kitapçıklar ve etkinlik programları için kullanılır.

Söz gelimi, bir markanın logosu lacivert ve yeşil renklerden oluşuyor, buna bağlı olarak kurumsal kimlik tasarımında kullanılan iki ana renk lacivert ve yeşil ise, aynı markanın katalog tasarımda kullanılan renkler de söz konusu bu iki renkten oluşmalıdır.

Report this wiki page